Valentinova tortica z jagodami – recept

Enostaven recept za valentinovo tortico z jagodami, kremnim sirom in brezglutenskim kakavovim biskvitom. Recept je tako enostaven, da ti pri izdelavi tortice lahko pomaga tudi tvoj otrok. Moja hči je uživala v peki, saj je valentinova tortica narejena res hitro.

Valentinova tortica z jagodami – sestavine in priprava

Valentinova tortica je narejena en, dva tri. Recept sledi v treh korakih. Najprej se lotimo biskvita. Za tortico sem uporabila pekač velikosti 20 cm.

Sestavine za biskvit valentinove tortice

Za osnovo valentinove tortice, biskvit brez glutena, potrebuješ:

Postopek priprave biskvita

V večjo posodo preseješ moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav in sol in premešaš. V manjši posodi zmešaš obe jajci, sladkor, olje in mleko. Prižgeš kuhinjskega robota (uporabiš lahko tudi ročni mešalnik) in mokre sestavine postopoma preliješ čez suhe. Mešaš toliko časa, dokler se sestavine ne povežejo. Dodaš še vročo vodo in premešaš z lopatko. Zmes pride kar tekoča, kot kakšna vroča čokolada.

Pečico segreješ na 180 stopinj. Spodnji del pekača obložiš s peki papirjem, robove pa premažeš z maslom ali margarino. Zmes vliješ v pekač. Pečeš na 180 stopinj, cca 25min. Če je biskvit že pečen lahko preveriš tako, da vanj zapičiš zabotrebec. Če se na zabotrebec nič ne prime, je biskvit pečen. Biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico.

Uporabila sem bio izdelke iz trgovine Prema. Trenutno imajo na valentinov popust na določene artikle. Check it out.

Variacije

Lahko uporabiš tudi navadno moko, v tem primeru bo biskvit bolj narasel.

Če si bolj sladkosned, dodaj še žlico ali dve belega sladkorja. Sama biskvite raje sladkam malo manj, saj so kreme in polnila ponavadi bolj sladka.

Tako, prvi del valentinove tortice je končan. Nadaljujmo s polnilom.

Sestavine za jagodni žele – polnilo valentinove tortice

Medtem, ko se biskvit peče, naredi jagodni žele s katerim boš namazal prvi del biskvita.

Potrebuješ:

  • 200g zmrznjenih jagod
  • žlico sladkorja v prahu
  • 2 lističa želatine

Postopek za pripravo jagodnega želeja

Želatino namočimo v hladno vodo. Ko se zmehča jo ožamemo. Jagode do mehkega pokuhamo na nizkem ognju, dodamo sladkor v prahu in jih pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vmešamo želatino in pustimo, da se žele rahlo ohladi.

Sestavine za tortno kremo

Za kremo potrebuješ:

  • 40g margarine
  • 175g kremnega sira
  • 30g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin strok
  • 1 vanilin sladkor
  • roza jedilna barva v gelu
  • začimbna mešanica s cvetovi vrtnic

Postopek za pripravo tortne kreme

Kremo naredimo tako, da s kuhinjskim robotom zmešamo na koščke narezano margarino in sladkor v prahu. Dodamo vanilin sladkor in semena. Ko so sestavine povezane, dodaš kremni sir. V gosto kremo zmešaš za noževo konico jedilne barve in jo nežno premešaš s spatulo. Krema je pripravljena.

Variacije

Za kremo lahko uporabiš tudi maslo. Jedilno barvo in začimbno mešanico lahko spustiš, če želiš, da krema ostane bela. Uporabiš jo lahko tudi za brizganje kolačkov, saj je dovolj kompaktna. Namesto vanilinega stroka lahko uporabiš ekstrakt vanilije. Namesto začimbne mešanice lahko po vrhu potreseš koščke čokolade.

Sestavljanje valentinove tortice z jagodami

Ko je biskvit ohlajen in prerezan na pol, vzamemo spodnji del in ga postavimo na servirni krožnik. Obložimo ga z acetatno folijo in kovinskim obodom. Na biskvit naložimo jagodni žele in ga prekrijemo z drugim delom biskvita. Nanj naložimo kremo, poravnamo z nožem ali lopatko in potresemo cvetove jedilnih rož. Damo v hladilnih vsaj za 2 uri, da se žele in krema strdita, najbolje pa kar čez noč, da se sestavine dodobra povežejo. Easy ane? Pa dober tek!