Najlepše plaže na svetu 2023 – foto in video

Najlepše plaže na svetu po izboru popotniškega portala TripAdvisor so zapisane v spodnjem seznamu. Pri sestavljanju seznama so sodelovali bralci in uporabniki popotniške strani, plaže pa so razvrščene glede na vtise in izkušnje popotnikov v letu 2022. Na seznamu najbolj zaželenih so tudi plaže v Italiji, na Islandiji in Portugalskem. Ste že obiskali katero plažo iz spodnjega seznama? Morda dobiš idejo za naslednje potovanje. Poglej si deset najlepših plaž na svetu.

Najlepše plaže in zmagovalka 2023

Najlepša plaža na svetu

Naziv najlepše plaže na svetu je dobila plaža Baía do Sancho, ki se nahaja na glavnem otoku arhipelaga, Fernando de Noronha, na 350 kilometrov oddaljenemu otočju od celinske Brazilije. Obiskovalce navdušuje s kristalno čistim morjem, peskom in bujnim rastlinjem. 

Najlepše plaže na svetu – deset najlepših

Naziv desetih najlepših plaž na svetu 2023 so po vrsti dobile naslednje čudovite plaže iz celega sveta.

Najlepše plaže – Brazilija

Baía do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilija

Pot do najlepše plaže na svetu pa ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled.  Do nje je mogoče priti le po lestvi, ki je nameščena na strmi steni nad plažo, s čolnom ali majhnim letalom. Čudovita peščena plaža je obdana z gostim zelenjem in modrim Atlantskim oceanom, kjer plavajo pisane ribe, morske želve in delfini. 

Najlepše plaže na svetu, Baía do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilija

Eagle Beach, Aruba

Drugo mesto najlepše plaže na svetu je osvojila plaža Eagle beach. Gre za najširšo plažo na Arubi in slovi po belem pesku, ponuja pogled na karibski ocean.

Najlepše plaže na svetu, Eagle beach, Aruba

Cable beach, Broome Avstralija

Plaža Cable beach v Broome-u na zahodu Avstalije je dobila ime po kablu, ki je bil leta 1899 speljan med mestoma Broome in Java. Gre za ravno in široko plažo, znana pa je predvsem po čudovitih sončnih zahodih in ikoničnih ježah kamel.

Cable beach, Broome, Avstralija, najlepše plaže na svetu

Reynisfjara beach, Vik, Islandija

Četrto mesto si je prislužila črna plaža Reynisfjara na južni obali Islandije. Znana je predvsem po svoji dramatičnosti in skalami, ki se dvigajo iz morja. Pri obisku te plaže moraš biti še posebej previden, saj te lahko valovi (sneaker waves) potegnejo v vodo.

Reynisfjara beach, Vik, Islandija, Naj plaže na svetu

Grace bay beach, Turks and Caicos

Grace bay beach plaža je dobila peto mesto najlepših plaž na svetu. Karibska plaža z nežnim peskom in kristalno turkizno barvo morja se nahaja na otokih Turks in Caicos.

Grace bay beach turks and caicos, najlepše plaže na svetu

Praia da Falésia, Olhos de Agua, Algarve, Portugalska

Praia de Falesia se nahaja na jugu Portugalske. Direkten prevod imena plaže je plaža s klifi in ni težko videti zakaj. Zlato peščeno plažo je obdajajo čudoviti rdeči klifi.

Praia de Falesia, Olhos de Agua, Portugalska, Najlepše plaže na svetu

Radhanagar beach, Havelock Island, Indija

TripAdvisor je na sedmo mesto uvrstil indijsko plažo Radhanger, gre za eno najbolj znanih plaž na otoku Havelock, ki je del Andamanskih otokov.

Havelock island, Redhanager beach, najlepše plaže na svetu

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Italija

Sledi ji Spiaggia dei Conigli, (Rabbit beach), ki leži na južni obali otoka Lampedusa blizu Sicilije, znana pa je predvsem po plitvi, kristalni vodi in mehkim peskom.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Italija, najlepše plaže na svetu

Varadero beach, Cuba

Plaža Varadero na Kubi se nahaja v provinci Matanzas na Kubi in velja za eno največjih letoviških območij na Karibih.

Varadero beach, Cuba, najlepše plaže na svetu

Kaanapali beach, Lahaina, Maui, Hawaii

Letovišče ob tej plaži se je razvilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in je kasneje postalo priljubljena turistična destinacija.

Kaanapali beach, Lahaina, Maui, Hawaii, najlepše plaže na svetu

Ti je vroče? Tukaj si preberi kako se izogniti vročinskemu valu.

Najlepše plaže blizu Slovenije

Poglej si krasne plaže, ki se nahajajo blizu Slovenije – krasne plaže v Istri, plaže na otokih Krk in Pag, ter italijanske plaže blizu naše meje.

Najlepše plaže v Evropi

Te zanima katere plaže je European Best Destinations izbral za najlepše plaže v Evropi?

Veš, da je Ljubljana dobila naziv European best destination v letu 2022 (in premagala kar 400 drugih destinacij)?