Ustvarjanje za otroke – zima

Zimsko belino lahko prenesemo tudi notri. Ustvarjanje za otroke je lahko zelo enostavno, a hkrati tako zabavno. Zima je sinonim za sneg in mraz, a kljub temu pomislimo tudi na toplino. Predvsem, kadar imamo oblečene tople rokavice in kape. Si za to, da z otrokom ustvarita nekaj enostavnega in zimskega?

Enostavno zimsko ustvarjanje za otroke

Za enostavno zimsko ustvarjanje potrebuješ papir, vrvico, barvice (po želji – navadne, vodene, voščenke ali flomastre) ali barven papir, vato, škarje in lepilo. Naredili bomo zimsko okrasitev – rokavice in kape iz papirja. Postopek ustvarjanja sem napisala spodaj.

Ustvarjanje otroških rokavic

Za rokavice obriši otrokove dlani in izreži. Papir je lahko bel in ga otrok kasneje po želji pobarva (hči jih je pobarvala z barvicami). Če imate malčka, lahko samo obrišete barven papir in kasneje otrok nanj nalepi nalepke po izbiri ali pa jih okrasita z bleščicami. Na spodnji del rokavičk z lepilom nalepita kos vate. Rokavičke so končane. Enostavno kajne?

Ustvarjanje otroške kape

Otroško kapo ustvarite na podoben način kot rokavice. Na papir obrišite krožnik ali kaj podobnega, da dobite krog. Krog izrežite in prerežite na polovico, tako da dobite dva polkroga. To je osnova za vašo kapo. Otrok jo po želji pobarva. Lahko nariše zimski motiv ali pa nalepi poljubne nalepke. Na vrh polkroga z lepilom nalepita kos vate – to je cof kape.

Zimska dekoracija

Zdaj, ko smo božično-novoletno dekoracijo pospravili, lahko stanovanje okrasimo z zimskimi motivi. Ker ste ravno ustvarili rokavice in kape, jih lahko nekam obesiš. Zadnjo stran rokavic namaži z lepilom in nanjo pritrdi vrvico. Po dve rokavici skupaj na eno vrvico. Vrvico potem lahko enostavno obesiš čez vrvico, ki ste jo že prej samostojno pritrdili (na okno, steno, …), kape pa enostavno pripneš na vrvico s ščipalko.

Zimsko ustvarjanje za otroke – 3D slika

Popestrite si zimske dni s 3D sliko. Postopek izdelave zimske 3D slike za otroke si lahko prebereš tukaj.

Ustvarjanje za otroke zima, zimsko ustvarjanje za otroke, zimsko ustvarjanje, DIY, ustvarjanje z otroki, ustvarjanje, ustvarjanje z malčkom, ustvarjanje za otroke, ustvarjanje za malčke, trideseta, zima, snežak, severni medved, enostavno ustvarjanje, ustvarjanje z wc rolicami
Ustvarjanje za otroke – zima

Zakaj je ustvarjanje pomembno za otroke

Ustvarjanje je za otroke pomembno, ker:

  1. spodbuja kreativnost in radovednost otrok.
  2. jim daje priložnost za razumevanje in izražanje svojih čustev.
  3. povečuje kulturno raznolikost, saj otrokom predstavlja različne kulture in tradicije.
  4. spodbuja razvoj otrokovega intelekta, saj jim pomaga razvijati kritično mišljenje in sposobnost razumevanja različnih tem.
  5. spodbuja pozitivno vedenje, kot so strpnost, empatija, in druge vrline

Več idej za ustvarjanje z otroki lahko najdeš na tej povezavi.