Nosečnost in kako sporočiti, da prihaja dojenček

Nosečnost in pričakovanje, da prihaja dojenček, je nekaj najlepšega. Ko bi isti trenutek, ko zagledaš črtico na testu, najraje zakričala na vse glas, da bi vsi vedeli, kako si vesela, da pod svojim srcem nosiš še enega. Kako sporočiti svetu, staršem in prijateljem novico, da prihaja dojenček? Nosečnost je nekaj najlepšega in načinov za oznanitev je veliko. Verjamem, da boš izbrala tistega, ki ti je najbolj pisan na kožo. Hej, morda boš pa kar zakričala, da je nosečnost tukaj. Mogoče pa ti pride prav kakšna najina ideja, saj sva novico, da prihaja dojenček sporočila na več različnih načinov.

nosečnost, pričakovanje, materinstvo, dojenček, kako sporočiti, da prihaja dojenček

Nosečnost – kako sporočiti, da prihaja dojenček?

Novico, da pričakujeva sva v 3. mesecu nosečnosti sporočila staršem in ožjim sorodnikom. Nekje v 4. mesecu pa še ostalim prijateljem. Na družbena omrežja novice, da prihaja dojenček, nisva objavila vse do 6. meseca nosečnosti. Je kar pasalo imeti ta občutek pričakovanja malo zase.

Nosečnost in družbena omrežja

Ker je bil trebušček takrat že malo zaobljen, pa tudi december se je ravno začel, sva za nosečniško fotografiranje izkoristila vzdušje, lučke in obesek za smrekico – kroglico s prav posebnim napisom. V kroglici je bil iz lesa izdelan krog z izrezanimi nogicami in letnico. Leto 2019 sva res neučakano pričakovala. Čudovite fotografije, ki jih je posnela Jana Šnuderl, so kasneje krasile tudi najine božične voščilnice. Napis na voščilnicah je bil:

“Najlepša darila se ne skrivajo pod smrečico.

V pričakovanju najinega vam želiva lepe praznike.”

Kako sva novico, da pričakujeva dojenčka, sporočila staršem?

Staršem sva novico, da pričakujeva dojenčka, sporočila šele po 3. mesecih. Ker so najini starši v tistem trenutku že imeli naziv “babica in dedek”, besede “Babica boš!” enostavno ne bi prišle do izraza. Vsakemu izmed njih sva kupila knjigo in čez napis “rad te imam” nalepila papir z besedilom ‘spet boš’. Za ostale ožje člane pa sva kupila bodije za nečake z napisom ‘I may be little, but I’m gonna be a big cousin’. Nekaterim prijateljicam sem napisala kratko sporočilce, v katerem pisalo ‘postala boš tetka’, zavezano pa je bilo z liziko dudo. Da se vrnem na začetek, kjer se je vse začelo in kako je izvedel on..

Kako je za nosečnost izvedel ON?

Ker najin plusek ni bil ‘na hitro’, ampak skrbno načrtovan in pričakovan dolgo časa, so ideje o tem, kako bom partnerja presenetila z raznimi ‘Očka boš’ napisi, videi ali darili, padle v vodo. Saj sva na dan, ko bo test mogoče pokazal plusek, čakala skupaj. Ker sem test opravila zjutraj, še preden se je on zbudil, je za nosečnost izvedel preko sporočilca, ki sem mu ga pustila na mizi. Namesto ‘ali bo fantek ali punčka?’ pa sem mu poleg copatkov in bodijev (seveda se nisem mogla upreti) napisala ‘ali bo volkec ali lisička?’. On je seveda že od prvega dne vedel, da prihaja najina mala lisička 🙂

In tako se je naša zgodba v troje začela..

Te zanimajo vsebine o materinstvu? Klikni tukaj.