Otroška vabila za rojstni dan

Te zanima kje hitro in enostavno narediti otroška vabila za rojstni dan? Meni vedno pride prav Canva. V iskalnik enostavno vtipkaš Kids birthday party in že dobiš predloge vabil, ki jih lahko urediš čisto po svoje. Spreminjaš lahko barve in besedilo in dodajaš nove ikone in slike. Vabilo lahko narediš tudi z animacijo (glej spodaj). Če imaš na voljo več časa, pa lahko vabilo narediš od začetka do konca čisto po svoje. Vključiš lahko tudi fotografije slavljenca/ke. Jaz sem uporabila pripravljeno predlogo za dinozavrsko zabavo. Spodaj lahko vidiš nekaj predlog za vabila.

Izdelava otroških vabil za rojstni dan

Izdelava vabil za otroški rojstni dan je lahko zelo zabavna dejavnost, saj lahko vabila izdelate skupaj z otroki in jim tako omogočite, da prispevajo k ustvarjanju zabave. Spodaj je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri izdelavi vabila za otroški rojstni dan.

  1. Izberite temo otroške zabave: Lahko izberete temo, ki jo ima otrok najraje, na primer risani junak, žival ali superjunak. Odvisno od teme izberite ustrezne barve, ilustracije in druge dekorativne elemente. Mi smo na primer izbrali dinozavre.
  2. Izberite besedilo: V besedilu vabila navedite ime slavljenca, datum in čas dogodka, kraj, ime gostov in kakšna aktivnost se bo odvijala.
  3. Izberite obliko: Lahko izberete standardno obliko vabila ali pa si izmislite kreativno obliko, ki se sklada s temo zabave. Na primer, če je tema živalski vrt, lahko vabilo izrežete v obliki živalskega obraza.
  4. Izberite material za izdelavo: Izberite kakovostne materiale, kot so papir, karton, nalepke, barvice, flomastri, bleščice in drugi dekorativni elementi. Poskrbite, da so materiali varni za uporabo otrok. Če boste vabilo izdelali na računalniku in natisnili, ga lahko otrok dopolni s kakšnimi nalepkami, kaj nariše ali dopiše.
  5. Vabila pošljite gostom vsaj 2 tedna pred zabavo, da bodo lahko načrtovali svoj čas. Zahtevajte povratno informacijo o tem, če se bodo povabljenci udeležili rojstnega dne ali ne, da lahko splanirate in nakupite dovolj hrane in podobno.

Spodbudite otroka, da sodeluje pri izdelavi vabil in mu tako omogočite, da prispeva k ustvarjalnosti zabave.

Ustvarjanje vabil s Canvo

Na kaj biti pozoren pri ustvarjanju s Canvo? Če si registriran s svojim brezplačnim računom, bodi pazljiv/a na oznake predlog (desno spodaj), saj so nekateri predlogi plačljivi (glej sliko).

Otroška vabila za rojstni dan z animacijo

V Canvi lahko enostavno editiraš tudi že pripravljene predloge z animacijo (in glasbo), ali pa jih ustvariš čisto sam/a. Jaz sem za hčerino Dinozavrsko zabavo uporabila tole predlogo. Klikni play.

Otroška vabila za rojstni dan – predloge

Spodaj si lahko shraniš prazne predloge otroških vabil, jih natisneš in naknadno dopišeš informacije za goste.

Te zanimajo še kakšne DIY ustvarjalne ideje? Klikni tukaj.