Plaže za pare – romantične plaže v Istri

Istrske plaže s svojimi romantičnimi zalivi in kristalno čistim morjem ponujajo vse, kar potrebujeta za popoln morski oddih. Romantične plaže v Istri ponujajo čudovite razglede in so nekoliko skrite.

Romantične plaže Rovinj

Plaža Otok Sv. Andrija – Crveni otok, Rovinj

Otok Sv. Andrija je največji nenaseljeni otok rovinjskega arhipelaga, znan tudi pod imenom Crveni otok. Otok je povezan s sosednjim otokom Maškin preko peš mostu, ki je priljubljena destinacija številnih naturistov. Čolni za otok Sv. Andrija odhajajo iz centra mesta vsako uro, vožnja pa traja približno 15 minut. Plaža na otoku Sv. Andrija ima modro zastavo.

Plaža Otok Sv. Katarina

Otok Katarina je eden najlepših otokov rovinjskega arhipelaga in se nahaja le nekaj sto metrov od centra mesta. Čolni za otok Sv. Katarina odhajajo iz centra mesta vsako uro, vožnja pa traja 5 minut. Najbolj obiskane kamnite plaže z dostopnimi zalivi se nahajajo na vzhodni strani otoka.

Plaža Otok Maškin, Crveni otok, Rovinj

Maškin je veliko bolj miren in večina dejavnosti na njem temelji na naravi: sprehodi, plavanje, snorklanje … Po celotnem otočku se lahko sprehodite v približno 40 minutah. Na Crveni otok lahko pridete hitro, saj potovanje traja le 15 minut in je izjemno slikovito ter ugodno. Čolni odplujejo iz središča Rovinja in Zlatnega Rta v bližini hotela Park. Otok Maškin se nahaja južno od mesta Rovinj in je dobro znano naturistično (FKK) območje. Zaradi težavnega dostopa, močnih morskih tokov in velikih skal ob obali plaža ni priporočljiva za starejše osebe, neplavalce in otroke, je pa idealna za pare, ki si želijo miru. Celoten podvodni svet otoka Maškin je privlačna in priljubljena destinacija za potapljanje.

Plaže Rovinj, Istra

Plaža Lone bay beach, Rovinj

Zelo priljubljena in bolj obljudena plaža v zalivu Lone je del gozdnega parka Zlati rt in je ena izmed najbolj obiskanih plaž v Rovinju. Nekaj metrov od obale je tudi naravna senca pod debelimi vejami stoletnih dreves.

Romantične plaže Poreč

Plaža Maro, otok Sv. Nikola

Peščena plaža se nahaja poleg resorta Valamar Isabella Island.

Plaža Zelena laguna, Poreč

Pod hotelom Parentium Plava laguna v Zeleni Resort se na polotoku razprostira prodnata in skalnata plaža, na kateri plapola Modra zastava kot znak velike čistoče morja in obale. Tudi urejena, deloma prodnata in tlakovana plaža kampa Zelena laguna leži v skrivnem zalivu, obkrožena z zelenjem samo 5 km od centra Poreča.

Zelena laguna, plaže Poreč

Romantične plaže Pula

Pula in njena okolica ponuja kar precej krasnih plaž.

Ciklonska plaža, Pula

Plaža Njive in Plovanije Kamenjak, Premantura

Kamenjak je najjužnejša točka Istre. Kamenjak obsega približno 30 km obale na kateri je moč najti prekrasne zalive in plaže.

Plaža Plovanije, Kamenjak, Premantura, romantične plaže v Istri
Plaža Njive, Rt Kamenjak, plaže v Puli, plaže za pare Istra

Romantične plaže Rabac

Plaža Ravni in plaža Lanterna, Rabac

Plaže Rabac, Istra