Recept za tortilje s piščancem

Te zanima enostaven recept za tortilje, ki si jih lahko pripraviš doma kadarkoli? Spodaj si preberi enostaven recept za hitre tortilje s piščancem (ali brez), ki jih lahko poješ tople ali hladne, za mizo ali kar na poti. Mi si večkrat naredimo tortilje to-go.

Recept za tortilje

Čas, ki ga boš porabil/a za pripravo tortilj je 30min. Količine zapisane spodaj so primerne za 4 osebe.

Nadev za tortilje – sestavine

Sestavine, ki sem jih uporabila za nadev za tortilje si lahko pogledaš spodaj:

Za vegi varianto lahko v nadevu izpustiš piščanca ali pa namesto njega uporabiš tofu.

Recept za tortilje s piščancem – priprava

Nadevi za tortilje so lahko različni, jaz sem izbrala klasiko s piščancem, saj me take najbolj nasitijo. To pa je še posebej pomembno, če si na poti. Piščančje kocke daš v manjšo posodico, jih posoliš in začiniš z mešanico za piščanca. Kocke preliješ z eno čajno žličko olivnega olja, da se sestavine povežejo. Meso pustiš marinirati nekaj minut.

 Medtem narežeš svežo zelenjavo (čebulo, rdečo papriko in po želji še kakšno, npr. korenje). Veliko ponev segreješ na ognju, potem dodaš olivno olje za peko in na njem prepražiš čebulo. Ko se čebula zmehča in zadiši, dodaš še piščančje kocke in pražiš, dokler se ne speče. Potem dodaš še ostalo zelenjavo – papriko, korenje, zmanjšaš ogenj, pokriješ s pokrovko in dušiš par minut.

Ko se zelenjava zmehča, dodaš paradižnikovi omaki in premešaš. Čili omako lahko po želji spustiš. Dodaš še kuhano koruzo in fižol, ki smo ga skuhali vnaprej. Pustiš, da se omaka malce ohladi in medtem pripraviš tortilje. Brezglutenske tortilje (zamenjaš jih lahko z navadnimi) pogreješ na ponvi, potem pa sledi nadevanje in zavijanje.

Sestavljanje piščančje tortilje

Na pogreto tortiljo namažeš Grill & Tex Mex omako in jo nadevaš s tremi žlicami nadeva. Tortiljo pokriješ z dvema listoma solate in tortiljo zaviješ in sicer tako, da najprej zavihaš zunanja robova, potem spodnjega in na koncu zaviješ v wrap. To je to. Uživaj v kosilu! Če boš tortiljo jedel kasneje, počakaj, da se nadev popolnoma ohladi in tortiljo pripravi šele takrat in potem zavij v prozorno folijo. Malica (za naslednji dan) je pripravljena.

Ti je bil recept všeč? Tukaj lahko preveriš še ostale moje recepte.