Trajekt Split Hvar – vozni red in karte

Se odpravljaš na zasluženi dopust? Otok Hvar se ponaša z nazivom najbolj sončnega otoka na Hrvaškem. Nahaja se v Jadranskem morju, južno od otoka Brača. Hvar je znan po svoji bogati zgodovini, čudovitih plažah, slikovitih mestih in živahnem nočnem življenju. Na otok Hvar lahko pridete s trajektom iz Splita ali pa iz Drvenika (Makarska riviera). Spodaj si lahko prebereš glavne informacije za trajekt Split Hvar relacijo.

trajekt Split Hvar, Split Hvar trajekt, trajekt Split Stari Grad, Stari Grad Split vozni red, vozni red Split Stari Grad, vozni red Split Hvar, vozni red Hvar Split, cenik trajekta Split Hvar, trajekt split hvar karte, karte trajekt split hvar, kako na hvar, jadrolinija vozni red, vozni red jadrolinija trajekt,
otok Hvar, srednja Dalmacija

Se odpravljaš na morje z otrokom? Poglej katerih 5 stvari za brezskrbno potovanje ne smeš pozabiti.

Trajekt Split Hvar vozni red

Vožnja s trajektom (Jadrolinija) na relaciji Split Hvar (Stari Grad) traja 120 minut.

Vozni red v visoki sezoni (23.06. – 27.08.)

Split – Hvar (Stari Grad) po urah

1:30*(vozi od 24.6. do 28.8.), 5:00, 8:30, 11:00, 14:30, 17:00, 20:30

Hvar (Stari Grad) – Split po urah

5:30, 7:45, 11:30, 14:00, 17:30, 20:00, 23:00

Trajekt Split Hvar karte – cenik

Enosmerna karta za vožnjo s trajektom na relaciji Split Hvar vas bo v visoki sezoni prišla:

8,10 € na odraslo osebo

4,05 € na otroka od 3. – 12. leta (vseeno rabijo svojo karto, prav tako morate imeti na karti zabeleženo, če potujete z otrokom do 1. leta)

45,77 € za osebno vozilo do 2m

Cenik za karte izven sezone in večja vozila si lahko pogledaš tukaj.

Trajekt Drvenik Hvar

Te zanima vozni red in cenik kart za trajekt na relaciji Drvenik Hvar (Sućuraj)? Klikni tukaj.

Plaže na Hvaru

Plaže so na Hvaru v glavnem prodnate, nahajajo se v zalivih, obkrožene so z borovim gozdom ali z nizkim rastjem. Na Hvaru obstajajo tudi peščene plaže, nahajajo se predvsem na severni strani otoka. Plaže v zalivih na severni strani so iz bolj drobnih kamenčkov in zato tudi otrokom bolj prijazne.

Stari Grad

Staro naselje Stari Grad, ki se nahaja na severni obali, je eno najstarejših mest na Hrvaškem in je pod zaščito UNESCO-a. To območje ima bogato zgodovino, srednjeveške cerkve, ozke ulice in čudovite obmorske pokrajine.

Hvar

Glavno mesto otoka je mesto Hvar je znano po svojih številnih barih, nočnih klubih in diskotekah, ki privabljajo ljubitelje zabave iz celega sveta. Po sončnem zahodu se mesto prelevi v živahno središče zabave, kjer se lahko zabavate vse do jutranjih ur.