Rutina in 5 korakov za začetek novega tedna

Kako se pripravim na nov teden, da je čim manj stresen? Ključna je rutina. Poglej 5 korakov za začetek novega tedna.

Rutina za brezskrben začetek novega tedna

Koledar

V nedeljo pregledam in napišem seznam stvari, katere moram urediti v prihajajočem tednu in jih razporedim v koledar.

Jedilnik in nakup živil

S partnerjem napiševa jedilnik in urediva seznam za nakup živil. Če se le da, opraviva tudi online nakup (cca 1-2x na mesec). Priporočam, saj prihrani velliko časa (ki ga lahko porabiš za kaj drugega)!

Načrtovanje obrokov

Velikokrat čez vikend skuhava tudi kaj takega, kar lahko ali zamrzneva za kdaj drugič ali pa jeva tudi po več dni (npr juho). Ni boljšega, kot priti domov iz službe in imeti kosilo že praktično na mizi.

Vnaprej pripravljena oblačila

Vnaprej pripravim oblačila, ki jih bo tisti teden nosila hči. Oblačila organiziram za 1 ali 2 tedna vnaprej. Kompletke oblačil razvrstim v organizatorje. Enako storim zase in si pripravim komplet oblačil vsaj za kakšen dan naprej. Tako se izognem iskanju nogavic in razmišljanju o tem, kaj sploh paše skupaj, že navsezgodaj.

Pranje in pospravljanje

Operem in pospravim oprana oblačila, zamenjam posteljnino, posesam (no, tukaj mi pomaga robotek), tako da lahko začnemo teden res na frišno. Realno med tednom res ni veliko časa, ki bi ga lahko namenili pospravljanju. Ga raje izkoristimo za družinsko druženje, saj smo po službi/vrtcu skupaj samo nekaj ur.

No, vse zgoraj našteto ne uspe vedno, se pa trudim, da bi se tega kar se da držala, ker imamo med tednom že tako kratke dneve.

tedenski planer, to do list koledar, rutina, jutranja rutina, zajtrk, planiranje tedna, planiranje, mood board, tedenski planer, pospravljanje, pranje, oblačila, likanje, načrtovanje obrokov
Rutina in tedenski planer