Darila za materinski dan

Najboljše darilo, ki (si) ga lahko podariš je čas. Čas zase. Kako si ga vzeti, pa je težje vprašanje. Predvsem, ko postaneš starš, to ni več nekaj samoumevnega, čeprav bi vedno moralo biti. Čas zase tretiramo kot nagrado in ne kot nekaj nujnega, čeprav je. Predlagam, da si čimprej tudi ti vzameš čas zase. Za lažji prehod v to, kako si ga vzeti, ti bodo pomagale stvari, ki sem jih zapisala v spodnjem seznamu. Najboljša darila za materinski dan niso vedno samo rože in čokolada.

Darila za materinski dan – splaniraj najboljši dan

Stvari, ki na prvi pogled niso najbolj privlačne kot darilo za materinski dan, a naredijo res veliko v smer k glavnemu cilju – obvladovanju časa, najdeš v spodnjem seznamu. Tako boš, mamica, imela več časa zase, več zanj in več za družino.

Darila za materinski dan

Planer

Seveda, logična izbira za planiranje sta rokovnik in planer. Kar si napišeš, ne pozabiš. Nič lažjega! Pa ne pozabi napisati tudi svojih ‘frej’ dni – tistih, saj veš, ki so namenjeni samo tebi. Če jih boš splanirala, jih boš tudi imel/a, drugače pa se zna zgoditi, da bodo dnevi šli mimo in s tem tudi tvoj ‘time off’. Jaz na primer ne bom več riskirala. Splaniraj si najboljši materinski dan.

Koledar

In seveda, poleg planerja rabiš še en dober koledar. Pregleden – za cel mesec. Najbolje kar za vse družinske člane. Ko pofočkaš v njega svoje stvari, se lažje sinhroniziraš še z ostalimi, tako, da se dnevi, ki jih boš splaniral/a zase, ne bodo prekrivali z drugimi aktivnostmi. Super, kajne?

Planer obrokov

Kako najhitreje prihraniti čas? S tem, ko napišeš tedenski jedilnik se avtomatično malo bolj organiziraš. Ne rabiš tuhtat receptov, ker imaš vse zapisano na jedilniku. Čas, ki bi ga porabil/a za trgovino večkrat na teden, tako razdeliš na max 1x tedensko, ali pa še bolje, 1x mesečno. No, kaj boš naredil/a s časom, ki ga boš prihranil/a tukaj?

Seznam krajev, ki bi jiih rada obiskala

Bi, pa ne veš, kdaj. S seznamom stvari, (ki si jih ne upaš privoščiti), krajev, ki si jih želiš obiskati (pa ne najdeš časa) in motivacijskimi mislimi, bo tole šlo malo lažje. Eden izmed takih dnevnikov je BucketList. Prva stvar na mojem seznamu bo – preberi knjigo. Kaj pa na tvojem?

Darila za materinski dan – aktivnosti

Nova, stara doživetja so darilo, ki ga lahko uživaš sama ali v družbi. Spodaj si preberi nekaj mojih predlogov.

Obisk muzeja

Planiraj obisk muzeja. Pošiljko kulture si lahko naročiš kar na dom in pred odhodom spiješ še kavo. V muzej greš lahko greš sam/a, ali v družbi. Pojdi med umetnine. opazuj, razmišljaj in se napolni. Tukaj si poglej kdaj imajo galerije in muzeji prost vstop.

Sprehod v naravi

Sprehod v naravi v paše v vseh letnih časih, še posebej paše med zelenimi drevesi, tulipani in drugimi rastlinami. Krasno za prevetrit možgane. A si sploh lahko zamisliš bolje preživet čas, kot zunaj v naravi? Predlagam obisk Arboretuma Volčji potok, parka Brdo pri Kranju, ki je tudi super za dolge in umirjene sprehode. Tja se vedno rada vračam, ker me napolni z umirjenostjo. Svoj košček narave lahko najdeš tudi v centru Ljubljane, v velikem parku Tivoli ali meni ljubem botaničnem vrtu.

Darila za materinski dan in knjige

Pobarvanka za odrasle

Mogoče se ti sliši hecno, ampak pobarvanka za odrasle res deluje. S tem, ko v roke primeš barvico ali svinčnik in začnem barvati znotraj črt, postane to kot neka sproščujoča meditacija. Čas mineva, pa sploh ne veš kdaj. Ko končaš, pa čutiš olajšanje in zadovoljstvo. Barvanje je res ena fina sprostitev.

Pobarvanka za odrasle, Ljubljana, pobarvanka, darila za materinski dan,
Pobarvanka Ljubljana

Knjiga

A veš tista knjiga, ki sedi na nočni omarici? Ja tista, vzemi si čas in jo preberi.

Nimam časa

Čeprav je knjiga Nimam časa namenjena otrokom, nosi lepo in močno sporočilo. Kako vsi hitimo, en mimo drugega, se ne poslušamo in.. si ne vzamemo časa. Poslušajmo en drugega.

nimam časa, morfem, knjiga, čas zase, darila za materinski dan, čas za naju, trideseta

In če sporočilo knjige malo razširim – najprej poslušajmo predvsem sebe. In si vzemimo čas. Ker ga potrebujemo. In, ker si to tudi zaslužimo. Mamice, želim vam krasen materinski dan!