Inhalator za otroke, ga res potrebuješ?

Nekaj najhujšega za mamo je, ko njen otrok zboli. Seveda probaš vse, da bi otroku omilil bolečino, vendar po navadi čudežnega zdravila za takojšnjo ozdravitev ni. Upoštevaš zdravnikova navodila in upaš, da mine čimprej. Če gre za lažjo obliko bolezni, kot so vrtčevske viroze, bo tvoj otrok po parih dneh verjetno že čisto v redu in razigran. Prve dni je sicer dobro, da otrok čim več počiva in ob kašlju uporablja inhalator za otroke, zato predlagam, da so tudi aktivnosti bolj mirne.

Kaj otrok najbolj potrebuje

Lahko pa si z njim ves čas, ga še večkrat objameš in mu poveš, da bo vse ok. Mamini objemi in tople besede so takrat tisto, kar tvoj otrok najbolj potrebuje. Paniko na stran, saj naredi več škode, kot koristi. Če bo otrok začutil, da ste zaskrbljeni, bo doživel še večjo stisko. Včasih je ostati miren res težko, a se je v takih situacijah tega kar potrebno držat.

Najboljša aktivnost za bolne otroke

Najboljša aktivnost za bolne otroke je branje knjig. To je nekaj kar lahko počneta skupaj. Otrok se pri branju uči poslušanja, potrpežljivosti, lepega ravnanja s knjigami in z njimi buri svojo domišljijo. Lahko ga tudi aktivno vključujete, tako, da ga sprašujete kaj vidi na sliki ipd. Kar je najboljše je, da je na voljo toliko različnih knjig, od kartonk, potipank, tistih z zavihki, do slikanic. Dlje kot do pravljic pri nas še nismo prišli. Sem pa vesela, da hči knjige obožuje.

Namesto brcanja žoge ali vožnje s kolesom, mu ponudite ustvarjanje s kockami ali pa risanje. Super so tudi magnetne igrače, npr lovljenje ribic ali pa sestavljanke in spomin. Če vaš otrok ne zna biti pri miru, naj potem raje pleza po piklerjevem trikotniku, ali pa naj se z vami igra kuhanje, brisanje, pometanje. Ko je otrok dovolj v redu, da gre lahko ven, ga ne odpeljite takoj na igrišče. Tudi sprehod naj ne bo predolg. Bodite za začetek mogoče samo na dvorišču in rišite s kredami, zalivajte rože.

Inhalator za otroke

Če gre za kašelj, redno uporabljamo inhalator za otroke. Skrbimo, da izcedek iz nosa redno čistimo s fiziološko raztopino. Najbolj učinkovito čiščenje je, kadar uporabimo nosni aspirator baby vac, lahko tudi kar na usta. Pri visoki vročini uporabljamo Calpol, zdravilo za zbijanje vročine in lajšanje bolečin, svečk pa nam zaenkrat še ni bilo treba. Hrbet in prsa ji namažem s kremo Fitobalm. Probam ji dati čimveč tekočine, dodatno pa še vitamine in dopolnila. Če ne gre seveda za kaj resnejšega, za kar bi nam zdravnik predpisal zdravilo.

Otroški kompresorski inhalator Mediblink Panda M460, otroške inhalacije, inhalator za otroke, inhalator,

Kompresorski inhalator Mediblink Panda

Predvsem je važno, da je pred spanjem soba dobro prezračena in da so oblačila v katerih spi otrok udobna. Če ima hči zabasan nos, prižgem izparilnik vode v katerega dam kapljice Sanofarm Fitobalm z eteričnimi olji. Imajo podoben učinek kot narezana čebula. 🙂

Najbolj važno je, da je v tem času doma mirno, da je čim več objemanja in da se ne jezite, tudi, če gre kakšno pravilo skozi okno. In nikar takrat ne uvajajte kakšne nove stvari, npr. odvajanje od dojenja, odvzem dude, navajanje na kahlico ipd. Vem, da so kakšni taki dnevi težki. Da si želiš, da čimprej minejo. V takih trenutkih probaj poiskati svoj mir, z globokim vdihom in mislijo, da bo tudi to minilo. Tvoj otrok BO spet spal normalno in ne bo več jokal cel dan. Spet bo tak, kot je bil.

Do takrat pa, samo bodi tam. Zanj.

Kodo za popust pri Fitobimbi izdelkih, dobiš v tem članku na strani Mami blogerk.