Darilo za 1 leto starega otroka

Iščeš darilo za 1 leto starega otroka? Prvi rojstni dan je še zelo poseben, naj bo tako tudi darilo. Moji predlogi za darila so v različnih cenovnih razponih. Če se boste odločili za tisto malo dražje darilo, predlagam, da ga kupite skupaj s sorodniki ali prijatelji. Včasih so skupinska darila najboljša – ker se darilo cenovno porazdeli med več oseb, pa tudi ostalim povabljenim včasih paše, da je darilo že izbrano in lahko samo prispevajo. Naj bo 1. leto vašega otroka nepozabno! Spodaj pa si lahko pogledaš predloge za darila po moje izboru.

Darila za 1 leto iz naravnih materialov

Najboljša darila so darila iz naravnih materialov. Spodaj je nekaj predlogov za uporabna darila iz lesa.

1. Lesen kuhinjski pomagalček

Stolp, ki ga otrok uporablja pri kuhanju, igri z vodo pri umivalniku, ipd. Skratka, na vaši višini. Vi boste imeli frej roke, otrok pa bo zadovoljen kot še nikoli! Nam ga je izdelal mizar, za bolj ustvarjalne, pa si ga lahko naredite tudi sami. Jaz nisem te vrste, ker ga verjetno še danes ne bi imeli, haha. Pazi pa, tako kot pri Piklerju, zavzame kar nekaj prostora.

2. Lesen Piklerjev trikotnik z desko

To je res ena najdražjih stvari, ki jih imamo. Služi lahko kot plezalo, kot tobogan, plezalna stena, ali pa kot šotor/skrivališče. Nam se je že zdavnaj ‘odplačal’, pa ga verjetno sama sploh ne bi kupila, če bi morala zanj plačati polno ceno (dobili smo komplet trikotnika, deske, polkroga in plezalnih vrvi). To bi bila napaka. Tako da, če oklevaš, izkoristi priliko za skupno darilo, naj sorodniki prispevajo k darilu. Veliko boljše, kot da otrok dobi nekaj, česar ne rabi. Pa še tole: premisli, kje bo pospravljen, saj vseeno zavzame nekaj prostora.

Mi imamo celoten Dream gym od Forest Kids Norway, dobiš pa Piklerjev trikotnik pri kar nekaj slovenskih ponudnikih.

3. Voziček za punčke

Lesen, težji voziček, katerega bo imel tvoj otrok lahko za oporo pri hoji, ne bo prehiter, da bi ga postavljalo v nepravilen položaj, hkrati pa bo služil za igranje s pliškoti ali punčkami. Btw, vozičke imajo lahko tudi fantki. Obstajajo tudi taki, bolj v obliki voza.

Našega sem kupila v Lesnini in je bil najbolj ugoden izmed lesenih.

4. Kocke

Saj veš, da kocke vedno zmagajo. Na začetku so super tiste mehke Clemy, potem velike Lego in malo kasneje Duplo. Iz kock se gradijo in podirajo stolpi, kasneje pa vedno bolj dela domišljija. Le kdo jih ne obožuje?

5. Aktivnostna mizica

Mizica, ob kateri lahko otrok stoji in se igra, natika obročke, vtika like v luknje in se zabava z zvoki. Res je, da je aktualna kakšno leto. Ampak, če kupite rabljeno in jo prodate naprej, to ni taka stvar.

6. Lesen konjiček

Konjiček je lepo darilo, dovolj je trden, da gre lahko otrok sam nanj. Zibanje imajo radi vsi otroci. Konjiček je tudi čudovit dodatek sobici.

Navadnega belega dobiš pri Mimovrste.

7. Gugalnica

Tudi, če nimate zunanjega prostora, imate lahko gugalnico. Na trgu je kar nekaj gugalnic, sešitih iz blaga, povezanih z vrvjo in lesenimi dilicami. V strop se enostavno pritrdi kavelj, na katerega jo lahko obesite in snamete, kadar je ne potrebujete.

Jaz sem kupila ročno izdelano gugalnico pri MiniBoom.

8. Rody konjiček

Sprva za zibanje, kasneje za skakanje in lovljenje ravnotežja. Priporočajo ga tudi fizioterapevti.

Dobiš ga v Sanolabor prodajalnah.

9. Poganjalec na 4 kolesa ali tricikel

Mi smo sprobali Kinderfeets poganjalca, ki je sprva tricikel, vendar je bil preveč neroden. Hčerki so se noge ves čas zatikale za kolesa. Medtem, ko je pri ‘navadnem’ plastičnem poganjalcu na štiri kolesa, šibala že od štarta.

Mi smo ga dobili za darilo, ga pa skoraj zagotovo dobiš na Bolhi.

10. Kartonke (navadne, z okenci, potipanke, zvočne, prstne lutke)

Knjige seveda! Eno izmed daril, ki nikoli ne gre iz mode, ne glede na starostno obdobje. Nam je že od začetka ena izmed boljših knjig kartonka z okenci Kje je moja mami. Dobiš jo pri založbi TZS. Priporočam tudi knjige Živžav v mestu (brez besedila), ki bodo sigurno aktualne še kar nekaj časa. Če imate srečo, kupite rabljene, drugače pa lahko nove dobite na Book Depository ali pa na Emki (kjer je malo dražje).

Pravzaprav velja za vse stvari, da jih lahko kupite rabljene (če jih le najdete) in po tem, ko otroku ne pridejo več prav, prodate ali podarite naprej. Naj stvari čim več krožijo naokoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *