Knjige za otroke, ki burijo domišljijo

Knjige za otroke, ki nimajo besedila, burijo otrokovo domišljijo, saj si lahko zgodbo vsakič sestavijo drugače. Kje je torta? je ena izmed tistih knjig, ki jih lahko z otrokom berete še in še, pa se bo zgodba vedno znova začela drugače. Otrok se je sigurno ne bo naveličal.

Kje je torta, Založba Vida, knjiga, knjiga brez besedila, slikanica brez besedila, otroške knjige, otroška knjiga, slikanice za otroke, torta, trideseta, mami blogerke, beremo, knjige, domišljija, živ žav, bustletown, kartonke, knjige ki burijo domišljijo

Kje je torta?

Kako brati knjige za otroke, ki spodbujajo domišljijo?

Knjigo Kje je torta? lahko berete skupaj z otrokom in narekujete zgodbo, ali pa mu popolnoma pustite prosto pot. Otrok tako lahko spremlja miški, ki sta ukradli torti, oziroma gospo in gospoda Psa, ki ju lovita. Misliš, da bosta prišla do svoje torte? Koga vse bosta srečala na poti in kakšna je njihova zgodba so samo začetna vprašanja, na katera bo otrok skušal najti odgovore.

Kaj v knjigah spodbuja otroke k razmišljanju?

Ilustracije v knjigi s podrobnostmi pritegnejo otroka k razmišljanju in spodbujanju domišljije. Otroci se ob listanju sZakaj zajček joka? Kje se je zgubila račka? Prav tako lahko opazuje obrazne izraze, kar je super iztočnica za pogovor o čustvih in izražanju le-teh. Knjiga je primerna za otroke od 2 do 8 let. Ilustrator Thé Tjong-Khing je za knjigo Kje je torta? leta 2005 prejel nagrado Woutertje Pieterse za najboljšo nizozemsko otroško knjigo.

Kje je torta? Slikanica brez besedila, knjige za otroke, knjige, ki burijo domišljijo, trideseta, mamiblogerke, branje, otroške knjige

Kje je torta?

Knjigo Kje je torta? lahko dobiš v Založbi Vida za 17,90€.

Knjige, kjer lahko prav tako spremljaš živali in ljudi vse od začetka pa do konca knjige, so tudi nam bolj poznane kartonke o letnih časih, o katerih sem nekaj že pisala tukaj.