Menstrualne hlačke – zakaj ja in zakaj ne

Te zanimajo prednosti in slabosti menstrualnih hlačk? Pred kratkim sem kupila svoje prve menstrualne hlačke in rečem lahko le, da sem navdušena. Preberi zakaj.

Menstrualne hlačke

Menstrualne hlačke so vrsta ženskega spodnjega perila, ki je zasnovana za absorpcijo menstrualne krvi med menstruacijo. Gre za okolju prijazno alternativo tradicionalnim higienskim izdelkom, kot so tamponi ali vložki. Menstrualne hlačke imajo vgrajen vpojni sloj, običajno več plasti, ki omogočajo absorpcijo krvi in preprečujejo puščanje. Jaz sem naročila hlačke znamke Modibodi in sem zaenkrat zelo zadovoljna. Vsekakor je odločitev med uporabo menstrualnih hlačk ali drugih metod zaščite med menstruacijo odvisna od posameznih preferenc, udobja in življenjskega sloga posameznice.

Prednosti menstrualnih hlačk

Menstrualne hlačke so okolju prijazne, saj zmanjšujejo potrebo po enkratni uporabi tamponov in vložkov, s čimer zmanjšujejo količino odpadkov, povezanih z menstruacijo, in s tem negativni vpliv na okolje. Hlačke so preproste za uporabo. Namesto zamenjave vložkov ali tamponov je treba le obleči posebne hlačke in jih po potrebi zamenjati. Neprimerljivo bolj udobne so za nošenje, kot npr hlačke z vložki, saj so izdelane iz mehkih in dihajočih materialov ter ne povzročajo nelagodja. Zasnovane so tako, da zagotavljajo dolgotrajno zaščito, kar pride prav, tudi takrat, ko imaš močnejši tok.

menstrualne hlačke, modibodi, modi bodi, menstrualne hlačke modi bodi, hlačke za menstruacijo, spodnje hlače za menstruacijo, menstruacija, ženska, menstrualne hlače, zaščita pri mentruaciji, slabosti menstrualnih hlačk, prednosti menstrualnih hlačk
Menstrualne hlačke Modibodi

Slabosti menstrualnih hlačk

Seveda je tudi nekaj slabosti. Prva je seveda cena. Menstrualne hlačke so lahko na začetku dražja naložba v primerjavi z enkratno uporabnimi tamponi ali vložki. Kljub temu se lahko na dolgi rok izkažejo kot stroškovno učinkovitejše. Druga slabost je ta, da je treba hlačke po uporabi oprati in skrbeti za njihovo higieno. Sicer nič drastičnega, ko se navadiš. Pa tudi proizvedeš veliiiko manj smeti. Meni so bile že prve hlačke, ki sem jih naročila zelo udobne, je pa priporočljivo sprobati vsaj nekaj različnih modelov, da najdeš tistega, ki ti najbolj odgovarja.

Preberi še, kako si vzeti čas zase, ko ni časa.