Recept za palačinke recept – foto in video

Si si zaželel/a palačink? Nič ni boljšega kot vonj sveže pečenih palačink, ki se širi po kuhinji. Topla aroma, ki te privabi k štedilniku, je prava napoved za čudovit obrok. Ne potrebujete sofisticiranih sestavin ali zapletenih postopkov, da bi pričarali ta vonj. Preprosti sestavni deli, ki jih najdemo v vsaki kuhinji, so vse, kar potrebuješ. Preberi si res enostaven recept za palačinke, ki mu je vsak lahko kos. Masa za palačinke se naredi res hitro in enostavno, tako da ti pri tem lahko pomagajo tudi otroci. Odslej naj vikendi dišijo po palačinkah.

Recept za palačinke

Enostaven recept za palačinke

Brezčasna jed, ki se prilega vsakemu obroku in vsaki priložnosti, so navadne palačinke prava kulinarična simfonija okusa. V tej blog objavi se potopimo v čarobni svet navadnih palačink, brez recepta, saj je njihova preprostost ključ do njihovega čarobnega okusa.

Masa za palačinke – sestavine:

  • 1 – 2 jajci
  • 250 ml mleka (kravje, brez laktoze ali rastlinski napitek)
  • 150 g moke
  • žlička sladkorja po okusu (jaz jo izpustim)
  • ščepec soli
  • Dodatno maslo ali olje za peko

Recept za palačinke – navodila:

  1. V skledi zmešajte jajci.
  2. Postopoma dodajajte mleko in nenehno mešajte, da dobite gladko zmes.
  3. Dodajte moko, sladkor, sol in dobro premešajte, da se sestavine združijo in v masi ni vidnih grudic. Masa naj bo tako gosta, kot jo vidiš v videu.
  4. Ponev segrejte na srednje visoko temperaturo, dodajte malo masla ali olja za peko.
  5. Vlijte majhno zajemalko testa v ponev. Razporedite testo po površini, da dobite tanko plast.
  6. Palačinko pecite približno 1 minuto na vsaki strani oziroma do zlato rjave barve.
  7. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

Palačinke lahko namažeš z marmelado, čokoladnim namazom, javorjevim sirupom, sadjem, čokoladnim prelivom ali katerokoli drugo omako po vaši izbiri. Uživaj v svojih domačih palačinkah! Eden od najlepših vidikov navadnih palačink je njihova univerzalnost. Ne glede na to, ali so prelite z javorjevim sirupom, posute s sladkorjem, polnjene z marmelado ali preprosto zvite v rolice, so palačinke kot prazno platno, ki ga lahko oslikamo z različnimi okusi. Prav tako so odličen način za porabo ostankov – vanje lahko dodate sadje, oreščke, čokolado ali celo zelenjavo. Možnosti so skoraj neomejene!

recept za palačinke, masa za palačinke, recept palačinke, čapalinke, palačinke recept, masa palačinke, enostavne palačinke, navadne palačinke, mleko, rastlinski napitek, moka za palačinke, moka, enostavni recepti, nedelja, sobota, prazniki, počitnice, otrok, otroci, kuhanje z otrokom, otrok kuhanje, peka z otroki, enostavni recepti za otroke, dan za palačinke, video recept, recept s slikami palačinke, metlica za stepanje, december, zima, zimski recepti, aktivnosti december
Recept za palačinke

Te zanima še kakšen drug enostaven recept? Klikni tukaj.