Spletno nakupovanje živil ali kako prihraniti dragoceni čas

Si zračunaš kdaj, koliko časa porabiš samo za zlaganje iz vozička na blagajno, pa potem nazaj v voziček in v avto? Kje je še nošenje vrečk do doma in zlaganje v hladilnik. Da ne omenjam čakanja v vrsti na blagajno. Velik plus. ki ga prinaša spletno nakupovanje živil je v teh časih seveda tudi to, da ne rabiš nositi maske, si razkuževati rok in se dotikati POS terminalov ali pa rokovati z gotovino. Doma samo klikneš na željeno hrano, plačaš s kartico in že ti pakete dostavijo do vrat. Kaj češ lepšga?

Nakup v spletni trgovini se splača predvsem za večje nakupe, saj je večinoma dostava brezplačna pri nakupih od 40 eur naprej (Tušev Hitrinakup , Mercator in Spar online pri 60 eur).

spletno nakupovanje, spar online, hitri nakup tuš, tuš online, mercator online, spletna trgovina

Spletno nakupovanje živil – primerjava spletnih trgovcev

Kar se tiče service-a teh treh glavnih trgovin, je zame na prvem mestu zagotovo Tušev Hitri nakup. Glavni razlog je v tem, da te takrat, ko sestavljajo tvoje naročilo in katerega izmed izbranih izdelkov ni na voljo, pokličejo in te vprašajo s čim naj izdelek zamenjajo, opozorijo te tudi, če ima kakšna stvar skrajšan rok uporabe. Naročilo lahko vedno tudi dopolniš kar preko telefona, če si kakšno stvar slučajno pozabil klikniti pri naročilu. Velik plus pri dostavi so tudi ribe, ki jih ostale dve trgovini do pred kratkim nista imeli v ponudbi (oziroma je vedno pisalo, ni na zalogi). Nakup ti prinesejo v praktičnih kartonastih škatlah in papirnatih vrečkah. Kaj pogrešam? Včasih več izdelkov in boljšo možnost iskanja izdelkov, saj včasih izdelka ne najde, kljub temu, da ga imajo v bazi (pod drugim imenom).

Spar online

Spar online ima na voljo sicer opcijo, zamenjaj izdelek, vendar se je že zelo velikokrat zgodilo, da izdelka niso zamenjali z drugim. Predstavljaj si, da naročiš moko Mlinotest, ampak ker je ni na zalogi, ti ne pripeljejo nobene (pustimo dejstvo, da ima Spar lastno znamko moke), ti pa imaš namen delati potico/kruh/torto. In kaj zdaj, boš moral zaradi tega v trgovino? Ko sem se obrnila na oddelek za pomoč uporabnikom so mi odgovorili, da nimajo časa kar vsakega poklicati. Brez opravičila, brez alternative. Naj omenim, da sem bila njihova redna stranka. No, tukaj so izgubili kar veliko točk z moje strani in lahko rečem, da zaradi takega odnosa, nisem več redna stranka. Pri njih mi je sicer všeč, da živila dostavijo v kombiju s hladilnikom, tako res veš, da so živila prišla hladna do tebe, tudi če si zadnji v vrsti za dostavo. Vsa živila so razporejena v vrečkah po kategorijah, živila za v skrinjo so pakirana posebej. Najbolj všeč pa mi je, da lahko papirnate vrečke pri naslednji dostavi vrneš nazaj vozniku.

Mercator online

Tudi Mercator ima sicer možnost zamenjave izdelka, vendar ga ne zamenjajo vedno. Tako kot Spar, tudi oni ne pokličejo, če izdelka ni. Od vseh ‘tavelikih’ treh sem Mercatorjeve storitve uporabila najmanjkrat. Večinoma sem jih koristila takrat, ko sem rabila kakšno ‘posebno’ stvar, ki se jih v drugih trgovinah ni dalo dobiti. Na začetku so imeli tudi brezplačno dostavo že pri 40. eurih nakupa. Iskreno, kaj me je pri njih najbolj zmotilo? Dobavljeno blago je bilo zloženo v eni veliki škatli, prav nič praktični, ki je šla komaj skozi vrata. Vse je bilo nametano eno na drugo, živila za v hladilnik in zmrzovalnik pa niso bila ločena od drugih. Mercator me ensotavno ni prepričal.

Hitri nakup Tuš online

Tušev Hitrinakup se je odlično odrezal tudi pri hitrosti, velikokrat je dostava na voljo že isti dan! V času lockdowna termina za dostavo pri Sparu praktično ni bilo mogoče dobiti, ali pa si čakal cel teden, če si že imel srečo, da si dobil termin, saj so jih odpirali naključno. Mercatorju se je takrat celo sesula stran. Sicer so jo hitro popravili, a je trajalo ravno toliko, da sem začela iskati druge ponudnike. Tuš pa se je v tistem času znajdel in se povezal z GoOptijem, kateri še vedno opravljajo dostave za njih.

Tuš, Spar ali Mercator?

Overall zmagovalec med tremi velikimi, ki ponujajo online nakup in dostavo živil na dom, je zame Tuš. Zaenkrat so se res izkazali.🏆 Kaj pa veš, če prideta v igro Hofer ali Lidl (nekatere izdelke namreč res pogrešam), zna zgubiti prvo mesto.

Namen objave ni reklamiranje ene ali druge znamke, saj objava ni na nikakršen način sponzorirana. 😁 Vse kar sem zapisala temelji na lastnih izkušnjah in občutkih. Tvoja izkušnja je morda drugačna.