Prvomajske počitnice 2024 in ideje za potovanja

Prvomajske počitnice 2024 so letos od 27. 4. – 2. 5. 2024. V skladu s Pravilnikom o šolskem koledarju za osnovne šole je tudi 3. 5. 2024 pouka prost dan, tako da šolske počitnice trajajo cel teden. Še ne veš kam za prvomajske počitnice? Spodaj sem zapisala nekaj predlogov.

Za prvomajske počitnice na morje

Slovenija

Super oddih za dan ali dva je prav izlet na morje. Morski zrak je nekaj posebnega. Piran je super destinacija, preveri zakaj.

Piran, Piran Slovenija, izlet v Piran, izlet na Obalo, slovenska obala, visit slovenia, slovenia, sunset, sončni zahod, jadranje, jadranje slovenija, obala Piran, trideseta, sanja, mami blogerke, oblaki, clouds, summer, poletje, vikend izlet, vikend počitnice, družinske počitnice, romantic getaway, romantični izlet, izlet v dvoje, prvomajske počitnice, kam za prvi maj
Izlet v Piran

Hrvaška

Hrvaška ponuja res veliko, izbire ob morju je tudi kar precej. Le mesta se hitro zapolnijo, zato ne čakaj na maj. 🙂

Priljubljena hrvaška destinacija Slovencev je zagotovo Hrvaška Istra, saj nam je zelo blizu. Predvsem radi obiskujemo kraje kot so Umag, Novigrad, Poreč, Rovinj in Pula. Poleg Istre pa Slovenci radi obiskujemo tudi Dalmacijo in hrvaške otoke, npr otok Krk ali Pag.

Za prvomajske počitnice na potovanje

Italija

Lombardija – Gardsko jezero, Jezero Iseo, Jezero Como

Lombardija je ena izmed 20 regij Italije, ki se nahaja v severozahodnem delu države. Zaseda območje okoli glavnega mesta Milano ter se razprostira na površini približno 24.000 km². S skoraj 10 milijoni prebivalcev je Lombardija najbolj naseljena regija v Italiji. Lombardija ima bogato zgodovino in je bila pomembno središče antične Rimskega cesarstva, ki je imelo svojo glavno mesto v bližnjem Milanu.

Poleg Milana so priljubljeni kraji za obisk v Lombardiji slikovita jezera, kot sta Lago di Como in Lago Maggiore, ter starodavna mesta, kot sta Bergamo in Brescia. Lombardija je tudi znana po svoji kulinarični ponudbi. Med znanimi jedmi so risotto alla Milanese, polenta, osso buco in panettone.

Jezera Como, Garda in Iseo smo že obiskali in so super destinacija za prvomajske počitnice. Te zanima kje smo spali? Klikni tukaj.

Toskana

Toskana je ena najlepših regij v Italiji, ki jo obiskujejo turisti z vsega sveta. Ta regija, ki se nahaja v osrednji Italiji, slovi po svojih slikovitih pokrajinah, zgodovinskih mestih in prečudoviti kulinariki. Toskana je znana po svoji bogati zgodovini, umetnosti in arhitekturi, ki so jo ustvarjali mojstri, kot so Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli in Galileo Galilei. Regija je polna čudovitih umetniških galerij, muzejev, cerkva in drugih zgodovinskih znamenitosti, kot so Firence, Siena, Pisa, Lucca in San Gimignano.

Preberi si več o našem potovanju po Toskani.

Toskana ponuja neverjetne razglede, s slikovitimi hribi, zelenimi vinogradi, oljčnimi nasadi, valovitimi griči in idiličnimi podeželskimi vasmi. Tu lahko obiščete tudi številne kmetije, vinograde in oljčne nasade ter poskusite lokalne specialitete in vina. Toskana ima številne termalne vrelce, ki ponujajo sproščujoče zdravljenje in wellness storitve. Med najbolj znanimi so Terme di Saturnia, Terme di Bagno Vignoni in Terme di Montecatini.

Amalfijska obala

Obala Amalfi v Italiji je znana po svoji izjemni lepoti in kulturni dediščini ter je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Italiji. Obala Amalfi se nahaja na prelepem podeželju ob morju, obkroženem z visokimi gorami in dramatičnimi pečinami. Tukaj se nahajajo tudi nekateri najlepši italijanski narodni parki, kot je Narodni park Vesuvio.

Obala Amalfi je polna kulturne dediščine in zgodovinskih znamenitosti. Mesto Amalfi je bilo nekoč eno izmed najpomembnejših mest v Sredozemlju in je bilo dom mnogih pomembnih umetnikov, pisateljev in znanstvenikov. Obala Amalfi je znana po svoji barviti arhitekturi, ki jo odlikujejo pastelne barve in čudovite pločevinaste strehe. V mestih, kot so Positano, Ravello in Amalfi, boste našli nekatere najlepše stavbe v Italiji. Italijanska kuhinja je znana po svoji kakovosti in okusih, na obali Amalfi pa boste našli nekaj najboljših jedi v državi. Tukaj lahko okusite tradicionalne jedi, kot so testenine z morskimi sadeži, ribe in pice.

prvomajske počitnice, kam za 1 maj, kam za prvi maj, kam na počitnice, družinske počitnice, trideseta, mamiblogerke, homeexchange, home exchange, italija, počitnice v italiji, prvi maj italija, prvomajske italija, šolske počitnice, prazniki, prvi maj italija, prvomajske počitnice 2023, prvi maj 2023, italija jezera, jezera v italiji, kam na izlet, potovanje z otrokom, kam z mulcem, načrt za potovanje, potovalni načrt, izlet z otrokom, kam na izlet v bližini slovenije, positano, amalfi coast, amalfijska obala, amalfi, neapelj, naples, italy, paestum, prvomajske počitnice 2024, kam za prvi maj
Paestum, Italija

Tukaj najdete tudi nekaj najlepših plaž v Italiji, z belim peskom in kristalno čisto vodo. Med najbolj priljubljenimi plažami so Spiaggia Grande v Positanu, Fornillo Beach v Praiano in Marina Grande Beach v Amalfiju. Obala Amalfi je znana po svojih neverjetnih razgledih, ki jih lahko občudujete s pečin nad morjem ali s čolna. Najbolj znana atrakcija je Vožnja po obali Amalfi, ki je ena izmed najbolj slikovitih voženj na svetu. Te zanima kako sva si lahko privoščila tako potovanje?

Capri

Capri je čudovit otok v Neapeljskem zalivu, ki je znan po svoji naravni lepoti, kulturni dediščini in zgodovinskih znamenitostih. Znan je po svoji neverjetni lepoti, s čudovitimi peščenimi plažami, kristalno čisto vodo, dramatičnimi pečinami in čudovitim pogledom na morje. Tukaj lahko občudujete naravne znamenitosti, kot so modra jama, Faraglioni in stene Anacapri.

Nemčija

Predlagam potovanje po severni nemški romantični cesti. Potopis o našem pravljičnem potovanju po Nemčiji si lahko prebereš tukaj.

Madžarska

Blatno jezero in Budimpešta. Preberi si še kdaj so na Madžarskem prazniki.

Madžarska, Madžarska prazniki, prazniki Madžarska, prazniki na Madžarskem, Madžarska prazniki 2023, prazniki 2023, prazniki na Madžarskem 2023, Blatno jezero, izlet na madžarsko, potovanje na madžarsko, vinjeta madžarska, madžarska vinjeta, balaton, blatno jezero madžarsska
Blatno jezero

Prvomajske počitnice 2023 – izleti

Avstrija

Romantični Hallstatt je super izbira tako za pare, kot za družine. Otroci bodo pa verjetno najbolj navdušeni nad Opičjo goro. Avstrijska mesta Graz, Dunaj in Salzburg so vedno dobra izbira. Te zanima najstarejši živalski vrt na svetu, ki še vedno obratuje? Potem moraš obiskati Dunaj in njegov ZOO. Tukaj si preberi še ostale znamenitosti vredne obiska na Dunaju. Preberi si še kdaj imajo v Avstriji praznike in se izogni gneči.

Hrvaška

Plitvička jezera so super za dnevni ali dvodnevni izlet. Preberi si še kdaj so na Hrvaškem prazniki.

Italija

Kaj praviš na Benetke ali Trst? Preberi si še kdaj imajo v Italiji praznike.

Prvomajske počitnice v Sloveniji

Prvomajske počitnice lahko izkoristiš za obisk term, ali pa čudovitih krajev, ki nam jih ponuja naša Slovenija. Eden od izletov je lahko obisk Podčetrtka, Jelenovega grebena in čokoladnice Olimje. Lahko pa pogledaš seznam dnevnih izletov v okolici Ljubljane.

Te zanima kako poceni potovati? Klikni tukaj.

Dodaj odgovor