Kam za jesenske krompirjeve počitnice 2023

Krompirjeve počitnice bodo tukaj en, dva, tri. Zadnji vikend v oktobru so jesenske šolske počitnice 2023 in če si jih dobro organiziraš, imaš lahko kar pester dopust. Spodaj je nekaj predlogov, kam se lahko odpravite na krompirjeve počitnice.

Kdaj so jesenske počitnice 2023

Jesenske šolske počitnice – krompirjeve počitnice 2023 bodo od 30. 10. –  3. 11. 2023. Ker je 31. 10. in 1. 11. dela prost dan, lahko vzamete samo 3 dni dopusta in ste v kosu doma (ali na počitnicah) 9 dni.

Kam za krompirjeve počitnice 2023

Ker je konec oktobra lahko zelo lep in topel, predlagam, da se za počitnice odpravite na kraje, ki so poleti večinoma zelo oblegani. Sem spadajo tudi večja mesta.

krompirjeve počitnice, počitnice v italiji, potovanje v italijo, italija krompirjeve počitnice, italija toskana, potovanje v toskano, jesenska toskana, jesenske počitnice, šolske počitnice, cinque terre, cinque terre v lastni režiji, italija, potovanje v italijo, potovanje, potovanja, Cinque Terre obmorske vasice, Via dell'Amore romantična pot, Lokalna italijanska kulinarika v Cinque Terre, Raziskovanje zgodovine v Cinque Terre, romantična pot v cinque terre, peš pot v cinque terre, cinque terre z avtom, cinque terre vlak, krompirjeve počitnice, počitnice, šolske počitnice, krompirjeve počitnice 2023, jesenska italija, kam za krompirjeve, kam za jesenske počitnice, poceni počitnice, družinske počitnice, pariz, počitnice v dvoje, krompirjeve počitnice v mestu, dopust v franciji, potovanje v francijo, potovalni načrt, san gimignano, siena, poceni letalske karte, nizkocenovni leti
San Gimignano, Italija

Poglej katere so najbolj varne države na svetu.

Krompirjeve počitnice – Italija

Jesenska Toskana za krompirjeve počitnice

Tukaj si lahko prebereš članek, ki sem ga napisala o družinskem potovanju po Toskani, tukaj pa so zbrane znamenitosti Toskane, ki jih ne smeš spustiti. S Toskano definitivno ne moreš zgrešiti. Mi smo se tja odpravili lani za krompirjeve počitnice. Priporočam!

Krompirjeve počitnice ob jezeru

Gardsko jezero (Lago di Garda)

Gardsko jezero (Lago di Garda) morda res ne bo več dovolj toplo za kopanje, ponuja pa čudovite razglede – sploh, če vam bo vreme naklonjeno, lahko okoli jezera kolesarite, si ogledate luštna mesteca ali pa obiščete zabaviščni park Gardaland.

Te zanima kaj je home exchange in kako poceni potovati? Klikni tukaj.

Trst, Benetke

Če ne boste imeli dovolj časa za raziskovanje oziroma potovanje, predlagam obisk bližnjih mest – npr. Trsta, ki z okolico ponuja res veliko, ali pa priljubljenih romantičnih Benetk.

Cinque Terre

Tukaj si poglej kaj vse ponujajo barvite Cinque Terre. Pa še tole – priporočam ogled z vlakom, ne z avtom.

cinque terre, cinque terre v lastni režiji, italija, potovanje v italijo, potovanje, potovanja, Cinque Terre obmorske vasice, Via dell'Amore romantična pot, Lokalna italijanska kulinarika v Cinque Terre, Raziskovanje zgodovine v Cinque Terre, romantična pot v cinque terre, peš pot v cinque terre, cinque terre z avtom, cinque terre vlak, krompirjeve počitnice, počitnice, šolske počitnice, krompirjeve počitnice 2023
Cinque Terre za krompirjeve počitnice

Rim, Neapelj in Pompeji

Ena izmed opcij za krompirjeve počitnice je tudi Rim. Iz Benetk lahko prideš do Rima kar s hitrim vlakom. No, pa če si že tam, skočiš še do Vatikana, najmanjše neodvisne države na svetu, ki je tudi uradno prebivališče papeža. Hitri vlak pa vozi vse do Neaplja, tako da tam svojega avtomobila ne boste potrebovali. Tam moraš definitvno poizkusiti pizzo, si ogledati Pompeje in Herkulanej. Povzpneš pa se lahko tudi na vulkan Vezuv.

Capri in Amalfi coast (Amalfijska obala)

Opevana Amalfijska obala je res čudovita, prav tako otok Capri. Priporočam obisk izven sezone. A veš, da je bil film Talented Mr. Ripley v celoti posnet na lokacijah v Italiji. Mesteca ob pečinah, kot je Positano, in različne vasi na otokih Ischia in Procida blizu Neaplja, so bile uporabljene za prikazovanje izmišljenega mesta Mongibello.

Krompirjeve počitnice – Madžarska

Blatno jezero – krompirjeve počitnice ob jezeru

Blatno jezero je odlična destinacija za jesenske počitnice zaradi svojih toplih termalnih vrelcev, ki ponujajo sprostitev v hladnejših jesenskih dneh. Obkrožena z barvitimi gozdovi in možnostjo wellness tretmajev. Balaton omogoča popolno kombinacijo sprostitve, naravne lepote in wellness doživetij. Mi se zelo radi vračamo tja.

Budimpešta

Prestolnica Madžarske je bogata z znamenitostmi, ki pričajo o njeni zgodovini, kulturi in arhitekturi. Med najbolj znanimi znamenitostmi mesta so parlament, trdnjava na Budinem hribu, Verigeški most, ki povezuje Budo in Pešto in velja za enega najlepših mostov v Evropi. Mesto je znano tudi po svojih termalnih vrelcih, najbolj znan med njimi je Széchenyi..

Krompirjeve počitnice – Hrvaška

Istra

Od Grožnjana do Rovinja in naprej do Pule, Istra ponuja veliko kotičkov, kjer se lahko naužijete dobre hrane, razgledov ali pa ste aktivni ob morju.

Krompirjeve počitnice – Avstrija

Dunaj

Oglejte si krasne znamenitosti Dunaja in njegov najstarejši ZOO. Priporočam predvsem park Schonbrun, vožnjo po mestu pa z metrojem in tramvaji.

Jesenske počitnice v Franciji

Pariz

Potujeta v dvoje? Pariz je vedno dobra ideja, saj velja za mesto zaljubljencev. Pojdita na vožnjo z ladjico po reki, povzpnita se na Eiflov stolp, zvečer se odpravita na umetniški Monmartre, uživajta v poznem rogljičku in kavi… Ah, Pariz. Ne pozabi pogledati za nizkocenovne lete.

Jesenske počitnice na Češkem

Praga

Praga je odlična destinacija za jesenske počitnice zaradi svojega čudovitega starega mestnega jedra. Mesto ponuja tudi bogato kulturno dediščino, odlično hrano ter možnost raziskovanja zgodovinskih znamenitost.

Jesenske počitnice v Nemčiji

Nemška romantična cesta

Vožnja po romantični nemški cesti je zelo lepa, saj se odpirajo razgledi na dolga rumena in zelena polja. Veliko je kolesarjev, nič čudnega, saj imajo urejene kolesarske poti stran od cest. Cesta vozi mimo 29 srednjeveških mestec, ki te bodo gotovo navdušila. Več o našem potovanju v Nemčijo si lahko prebereš tukaj.

Te zanima, kako poceni potovati? Klikni tukaj.